Skriv ut  

Kalmar Airport ökar

Notiser, Anders Carlsson, den 22 augusti 2016
Inställda charterflygningar och nedlagd utrikeslinje. Trots det har antalet passagerare på Kalmar Öland Airport ökat kraftigt i jämförelse med förra året.

Passagerarantalet på Kalmar Öland Airport fortsätter växa. Under årets sju första månader har 130 946 passagerare valt att resa till eller från flygplatsen. Förra året var den siffran 121 868, en uppgång på 7,4 % hittills i år.

Bara under juli månad ökade Stockholmstrafiken med 25 % och chartern med 6 %. Sammantaget växte trafiken med 12 % trots att den reguljära linjen till Berlinflyget, som hade sin absoluta toppnotering i juli 2015, lades ner i början av året. Inte heller den inställda chartertrafiken till Turkiet har dragit ner siffrorna.

– Intressant att notera är atntalet flygningar inte förändrats nämnvärt under månaden, utan det är kapaciteten på flygplanen, passagerarantalet och kabinfaktorn som ökar, vilket torde vara av stor vikt för flygbolagen och researrangörerna menar Ronny Lindberg, VD och Flygplatschef på Kalmar Öland Airport.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev