Skriv ut  

BRA ökar på Norrland

Notiser, Anders Carlsson, den 25 augusti 2016
Betydligt fler passagerare under första halvåret i år jämfört med förra året. Det visar siffrorna från BRA på de två destinationerna Östersund och Sundsvall.

Östersund och Sundsvall är två destinationer där BRA och SAS flyger vinge mot vinge. Båda flygbolagen har täta turer, fyra till sex rotationer på vardagar där SAS ofta flyger något fler avgångar. Men BRA har haft en kraftig uppgång i antalet passagerare under perioden januari till juli: Sträckan Bromma – Östersund har haft närmare 70 000 passagerare medan Bromma – Sundsvall ligger på drygt 40 000 resenärer. Det innebär en ökning på båda destinationerna med 12 procent.

– Det är många faktorer som ligger bakom ökningen. De korta, snabba flödena på Bromma och kort incheckningstid på 15 minuter är viktigt. På Bromma flygplats kan den som byter flygplan för att nå sin slutdestination spara mycket tid i sitt resande jämfört med att byta på till exempel Arlanda.

– De korta avstånden och närheten mellan flygplan och terminal innebär att bytestiden är så kort som ner till 20 minuter under högtrafik. Därmed har södra Sverige knutits ännu tätare ihop med Östersund, säger Eva Nyh Hederberg, regionchef Östersund/Sundsvall hos BRA.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev