Skriv ut  

WOW air ökar konkurrensen över Atlanten

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 23 september 2016
Miami blir ny destination för WOW Air. Det innebär att SAS får ännu en konkurrent på den egna linjen till Miami, framför allt från Stockholm.

I november flyttar isländska lågkostnadsbolaget WOW Air over trafiken från Västerås till Arlanda. Några dagar senare öppnar flygbolaget ytterligare en destination I USA, New York, I tillägg till de redan befintliga, Boston, Washington, San Francisco, Los Angeles, Toronto och Montreal.

Det är samma upplägg som Icelandair byggt hela sin verksamhet på: Ett kort transitstopp och flygplansbyte på Island innan fortsatt flygning till slutdestinationen. I första hand är det just Icelandair som har att möta WOW på allt fler destinationer där de båda två flyger sida vid sida.

Men även SAS får nu ökad konkurrens från WOW. Med start den 5 april nästa år börjar WOW Air flyga på Miami, alltså den senaste av SAS långlinjedestinationer. Även den trafiken går via Keflavik på Island men till ett betydligt lägre pris. 

– Vi kommer att flyga till Miami International Airport där utbudet av lågprisflyg hittills varit väldigt begränsat. Från Miami är det dessutom enkelt att resa vidare till Syd- och Centralamerika och även Karibien, säger Skúli Mogensen, vd och ägare, WOW air.

Flygbolaget ser uppenbarligen en lucka på den svenska marknaden när det gäller flygtrafik till just Miami som destination i Florida. Norwegian flyger till Fort Lauderdale och Icelandair, som har ett växande antal destinationer i USA men bara en linje på Florida, flyger till Orlando. SAS som flyger på just Miami valde att lägga den nya linjen till Miami från Oslo och Köpenhamn. 

Inledningsvis har WOW Air tre avgångar i veckan till Miami via Reykjavik, måndag, onsdag, fredag. Tidtabellen från Stockholm ger ett kort transitstopp på Keflavik, en timme och 40 minuter. Det ger en flygtid obetydligt längre än med SAS, där en flygning från Stockholm med byte i Oslo eller Köpenhamn har en transit på mellan en och två timmar.  

– Vi välkomnar WOW Air och deras historiska Reykjavík-Miami satsning. WOW air blir det första flygbolag som trafikerar Miami International Airport från Island. Totalt får MIA nu direktlinjer till fyra nordiska länder och 23 linjer totalt i hela Europa, ett rekord i flygplatsens 88-åriga historia, säger Emilio González, vd på Miami International Airport.



Kommentera artikeln
Det finns 10 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bra med benutrymme på Wow
Skrivet av LoCo, 2016-09-27 14:32:02
Wow har endast 350 säten på sina 330 och 200 på 321 vilket betyder bra med benutrymme.
Anmäl inlägget
Ingen fara
Skrivet av Bertil, 2016-09-23 23:23:10
Ingen vettig människa flyger lågprisflyg till Miami. SAS behöver inte bekymra sej.
Anmäl inlägget
WOW SAS
Skrivet av Likheter, 2016-09-23 13:59:17
Likheten mellan SAS och WOW är att bägge flygbolagen består av tre bokstäver och de båda namnen är dessutom ett palindrom.
Anmäl inlägget
Money talks
Skrivet av Ana, 2016-09-23 13:55:10
Om det är BILLIGARE att mellanlanda så tar man hellre det... Enkelt.
Anmäl inlägget
många som flyger på MIA
Skrivet av thomas, 2016-09-23 13:48:35
det finns inte resenärer som kan bära upp detta
Anmäl inlägget
Direkte
Skrivet av Ole, 2016-09-23 11:47:25
Hvem vil fly til Island, så bytte fly, når man reise direkte Oslo-Ft. Lauderdale med Norwegian? Ft. Lauderdale er også en langt bedre og mer effekttiv, en den ovebefolkede og grusomme MIA.
Anmäl inlägget
Ingen höjdare
Skrivet av Linkan, 2016-09-23 11:40:59
Att flyga via Island är ingen höjdare.

Har provat detta med Island Air till Orlando Sandford.

Gör inte om detta så länge bättre alternativ finns.
Anmäl inlägget
Konkurrent
Skrivet av Vadå, 2016-09-23 10:11:28
Man kan väl inte säga att WOW Air är en konkurrent till SAS från Stockholm till Miami eftersom SAS inte flyger eller skall flyga till Miami från Stockholm.
Anmäl inlägget
WOW
Skrivet av Ricardo Shilly Shally, 2016-09-23 08:44:58
Ni är gediget språkrör för WOW. Nåväl bra med konkurrens. Hur är WOW att flyga med?
Anmäl inlägget
Lägre pris?
Skrivet av Rutger, 2016-09-23 08:35:09
Ja, SAS verkar betydligt billigare. Slumpmässiga datum i april SAS 4248 kr, Wow 7136 (utan mat?) med bagage. Är det verkligen lågpris på WOW. Iallafall verkar det vara lowservice!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev