Skriv ut  

Politiker: Dags att sälja SAS

Notiser, Anders Carlsson, den 30 september 2016
Svenska staten bör avveckla ägandet i SAS. Snarast. Det menar två riksdagsledamöter som nu ställt en motion i riksdagen om en försäljning.

Det är inte ett optimalt sätt att handskas med skattemedel. Det menar de två moderata riksdagsledamöterna Sotiris Delis och Thomas Finnborg och syftar på de återkommande kapitalresurser, skattepengar, som SAS har behövt för att överleva.

Därför är det nu dags att sälja det svenska statliga innehavet i flygbolaget menar de två och har därför lämnat in en motion till riksdagen. I den vill de att riksdagen fattar beslut om en försäljning och tillkännager det för regeringen som uppmanas att inleda förhandlingar med de övriga ägarna om en försäljning av statens aktier i SAS.

”I vår tid då marknadslogiken angående flygtransporterna är totalt förändrad framstår det med all tydlighet att Sveriges fortsatta ägarengagemang i SAS inte är förenligt med en optimal hantering av skattemedel för landets och samhällets bästa. Utöver de stora affärsrisker som branschen kommer att präglas av framöver är Sveriges ägarengagemang i ett företag som agerar i en fullt ut konkurrensutsatt marknad obsolet”, skriver de två bland annat i motionen. 



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ingen intresserad av att köpa SAS
Skrivet av Svein, 2016-10-02 23:00:41
Tyvärr finns det inget flygbolag som är intresserade av att köpa SAS.
De ska vara moderna slimmade företag i så fall.
Anmäl inlägget
Gärna!
Skrivet av Anställd, 2016-09-30 11:48:09
Som anställd i SAS ser jag mer än gärna att det säljs till någon som bryr sig och framförallt vet hur ett flygbolag ska skötas. SAS är tyvärr ett politiskt spektakel som drivs ineffektivt med ett enda syfte, att sysselsätta Köpenhamn.

Om nu SAS mot förmodan skulle säljas så är jag den första att applådera. Men så länge dansken får villkora en försäljning och kastrups överlevnad vill ingen sund människa ens ta i SAS.
Anmäl inlägget
Moderat fundamentalism
Skrivet av Lars Trofast, 2016-09-30 08:40:16
Helst vill Moderaterna sälja/"ge bort" SAS till ett av de tre bolagen Emirates, Qatar eller Ethiad som alla tre är 100 % statligt ägda. Svenska skattebetalare skall ge bort sina tillgångar till andra bolag som är 100 % statligt ägda. Jag är mycket tacksam (som flera inom svenska flygbranschen) att Moderaterna sitter på läktaren i svensk politik.
Anmäl inlägget
Så klart
Skrivet av Bobbo, 2016-09-30 08:17:05
Så klart moderaterna vill sälja. Dom kan kanske höja sina arvoden/ersättningar som dom får både när dom sitter i riksdagen och även som dom lyfter när dom har slutat. Så klart.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev