Skriv ut  

SAS växer snabbare än Norwegian

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 21 oktober 2016
Tolv procent upp. Det är Norwegians resultat tredje kvartalet i år. Det är de utländska baserna och framför allt i Spanien där tillväxten sker. I Sverige knappar Norwegian långsamt in på SAS och övriga flygbolag men på utrikes växer SAS snabbare.

SAS-Norwegian
SAS och Norwegians siffror

Trafikrapporterna från flygbolagen och flygets organisationer visar på fortsatt tillväxt på passagerarsidan. Norwegian fortsätter att växa men framför allt på marknaderna utanför Sverige. Den starkaste tillväxten mätt i antal passagerare skedde i Spanien vilket framför allt beror nya spanska inrikeslinjer. Spanien är nu Norwegian näst största marknad mätt i antal passagerare. Antalet amerikanska passagerare ökar också väsentligt. Sammantaget ger det en ökning på 12 procent under årets tredje kvartal.

I Sverige är Norwegians tillväxt inte lika dramatisk. Transportstyrelsens siffror från tredje kvartalet visar en svagt ökande marknadsandel på Norwegians inrikes- och utrikestrafik. Den nära halva procentens ökning på inrikes har dock bland annat skett på bekostnad av BRA som tappat lika mycket som Norwegian ökat. De små förändringarna flygbolagen emellan handlar mycket om att ta från varandra eftersom den svenska inrikesmarknaden rör sig mycket långsamt.

På den svenska marknaden för utrikes flygningar har SAS lyckats öka sin andel dubbelt så mycket som Norwegian. Märkbart är att de internationella flygbolag vid sidan av SAS och Norwegian som flyger på Sverige, har tappat två procent av marknaden.



Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@b
Skrivet av C, 2016-10-24 08:31:07
Hahaha glad för det lilla var bara förnamnet. Finns SAS ARN, trodde det bara var wetlease.
Anmäl inlägget
Minner om
Skrivet av pf, 2016-10-23 22:27:22
han som sa;

"Jeg kjøper en vare for 1 krone, selger den for 2, og jeg lever godt på den ene prosenten"
Anmäl inlägget
Äpplen och päron
Skrivet av Suck, 2016-10-23 18:14:06
Meningslöst att jämföra Norwegian och SAS, jämför istället Norwegian med Vueling, Easyjet, Ryanair mfl, mest passande att jämföra med SAS är Alitalia!
Anmäl inlägget
Bara ren fakta
Skrivet av B, 2016-10-22 12:50:35
Missvisande? Är bara ren fakta som presenteras.
Om ett drygt år kommer SAS dessutom ha den nyaste flottan från Stockholm. Redan idag är SAS långlinjeflotta i Stockholm nyare än Norwegians.
Anmäl inlägget
Ja, visst
Skrivet av Micke Johansson, 2016-10-22 12:27:23
Det framgår tydligt av inte bara den här artikel, men också motsvarande artikler i danska flyg medier, att det absolut inte är i Skandinavien att Norwegian har nån växt värt namnet. Däremot finns Norwegians framgångar i UK och Spanien. Därför är alla jämförelser mellan SAS och Norwegian helt irrelevanta
Anmäl inlägget
Et ljus i mørkret...
Skrivet av baggen, 2016-10-22 11:41:08
En riktig søt artikkel :-)) Kanskje et eksempel på at man ofte ser det man ønsker å se ... For all del! Gratulerer til SAS !! Ikke noe bedre enn å lete opp lyspunkter!
Anmäl inlägget
Rubrik
Skrivet av Peter, 2016-10-22 00:52:38
Snacka om en missvisande artikel. Men grattis till SAS för det lilla... i själva verket tror jag att de blir ifrån sprungna.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev