Skriv ut  

Norwegians långlinjer växer med rekordfart

Notiser, Anders Carlsson, den 7 december 2016
Den växande flottan av Dreamliners ger resultat: Norwegian långlinjer har haft en passagerarökning med 70 procent under november. Sammanlagt transporterade flygbolaget närmare 2,3 miljoner passagerare.

Det är ökning på alla plan när Norwegian presenterat siffrorna för november. Totalt valde 2 265 145 passagerare att flyga med Norwegian i november, det är 313 062 fler än samma månad förra året. Det ger en ökning med 16 procent. Den överträffas dock av långlinjerna där passagerartillväxten var 70 procent upp jämfört med november förra året. Kabinfaktorn var på 84 procent, upp en procentenhet jämfört med föregående år. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 31 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 29 procent.

– Vi är väldigt glada över att lojala kunder kommer tillbaka och att nya väljer Norwegian. Tillväxten på de transatlantiska linjerna kommer nu att kunna fortsätta efter att amerikanska myndigheter till slut har gett vårt EU-bolag tillstånd att flyga till och från USA. Norwegians globala expansion kan därmed fortsätta med full kraft och lansera nya linjer till destinationer över hela världen. Godkännandet innebär också att vi kan skapa många nya arbetsplatser både i Europa och USA och bidra positivt lokalt med ökad turism, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev