Skriv ut  

Spänd förväntan efter godkännande från DOT

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 9 december 2016
Fortsatt ökning av trafiken till USA, från London och på sikt också Skandinaven. Norwegian omges just nu av rykten om alla de nya linjer som godkännande från DOT ger möjlighet till.

Långlinjer till Singapore och interkontinental trafik från Edinburgh, Cork, Shannon och Manchester. Dagarna efter att Norwegian fått grönt ljus av amerikanska Department of Transportation, har ryktena om nya linjer kommit igång. Samtidigt planerar Norwegian själva för hur linjenätet det kommande året ska se ut.

– Vi får 32 nya flygplan nästa år så det öppnar möjligheter och med tillståndet från DOT klart kan vi se på en bredare fördelning av linjerna. VI hoppas också att tillståndet för vårt engelska bolag Norwegian UK får en skyndsam behandling, säger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson till Flygtorget.

När det gäller leveransen av nya flygplan kan de sex B737MAX, där den första landar i maj, öppna för de smalare långlinjer som Björn Kjos talat om tidigare. En sådan sträcka är Cork – Boston som egentligen redan skulle varit igång men fastnade i tillståndsprövningen. Över huvud taget finns en rad destinationer på den amerikanska östkusten med i planeringen, flygplatser som ligger inom räckvidden för en B737MAX från både Storbritannien och västra Skandinavien. Ett av de många ryktena talar om att basera de första MAX-maskinerna i just Edinburgh.

Samtidigt dras antalet frekvenser på de redan befintliga linjerna från Gatwick upp. Bland annat blir det en ”dubbel daily” till New York och dagliga flygningar till Los Angeles. Det gör i sin tur att besättningsbaserna i USA växer eftersom ett flertal av de linjerna flygs i östlig riktning som turnaround på Gatwick.

– Vi kan inte bekräfta så mycket i dagsläget men kommer att presentera nya linjer inom en snar framtid.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev