Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

SAS: Vi stänger inga lounger

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 23 december 2016
Inga fler besök i loungen eller tillgång till fast-track. Det var SAS-nyheten för igår men också en nyhet som inte visade sig stämma fullt ut.

- Vi kan inte stänga några lounger som vi inte själva äger, säger flygbolaget.

Vid sidan av de egna lounger som SAS driver, framför allt i de stora Skandinaviska städerna och på ett utvalt antal hubbar utomlands, har resenärerna även tillgång till lounger inom Star Alliance. Dessutom finns på ett antal flygplatser världen över lounger som drivs av andra företag och där SAS köpt in möjligheterna till besök för egna premiumkunder. Det samarbetet ska nu avvecklas i takt med att SAS satsar på de lounger där merparten av passagerarna finns.

– Vi flyger cirka 21 miljoner passagerare varje år och vi vill hela tiden utveckla servicen där merparten av dem finns. Men det handlar inte om att stänga några lounger som vi själva inte äger, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS till Flygtorget.

Det är i första skedet åtta lounger där samarbetet upphör den första januari 2017: Billund, Dubrovnik, Dublin, Nice, Riga, Split, Venedig och Vilnius. Ytterligare en månad senare upphör samarbetet med ytterligare 17 lounger: Aalborg, Aberdeen, Malaga, Alicante, Barcelona, Birmingham, Bologna, Budapest, Edinburgh, Rom, Faro, Gdansk, Keflavik, Krakow, Pulkovo, London och Milano.

– Men det är alltså enbart de lounger som drivs av tredje part. Fortfarande finns dels våra egna lounger kvar, dels alla de som våra partners inom Star Alliance har, sammanlagt över ettusen lounger världen över.

SAS investerar nu i de befintliga egna loungerna. Det innebär att inrikesloungerna på Arlanda och Gardermoen ska byggas ut, tätt följda av New York, Chicago och Paris.

– Vi vill fokusera på vårt eget utbud och för att fortsätta den investeringen så avslutar vi de samarbeten vi haft med utvalda tredjeparts-lounger och Fast Tracks.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Geografi
Skrivet av Allmänbildaren, 2016-12-23 23:18:32
Man skriver "skandinaviska" med litet s.
Till Pulkovo kan man mycket riktigt flyga med SAS. Men det är nog inte alla som begriper att det är den stadsdel där S:t Peterburgs flygplats ligger... Varför skriver du inte i konsekvensens namn t ex Collinstown istället för Dublin?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev