Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Norwegian bygger två nya baser i USA

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 28 december 2016
Det är norra USA som är i fokus när Norwegian planerar för två nya baser. De ska i första hand ha B737MAX och flyga tunnare transatlantiska linjer.

Stewart International Airport. Det är Norwegians nästa amerikanska bas, enligt amerikanska media. Det är en kombinerad civil flygplats och bas för det amerikanska flygvapnet i den norra delen av staten New York. Den växande amerikanska verksamheten ska även kompletteras med trafik i Bostonområdet och basering på antingen Portsmouth International Airport i New Hampshire eller TF Green Airport på Rhode Island.

Det är de nya Boeing 737MAX som är på väg in i flottan under nästa år som ligger bakom beslutet. Norwegian är launch-customer för flygplanstypen och de ska enligt planerna användas för trafik på kortare och tunnare transatlantiska linjer. Av de sex MAX-maskiner som ska levereras under 2017 ska minst fyra placeras på de nya baserna i norra New York och i Bostonområdet. Därifrån har de kapacitet att nå flygplatser i till exempel Storbritannien och Norge.

Med en växande verksamhet i USA ökar också behovet av flygande personal. Tidigare i höstas började Norwegian rekrytera piloter till den befintliga basen i Fort Lauderdale. Där finns redan cirka 200 kabinanställda på plats. De 25 pilotjobben i Fort Lauderdale lockade cirka 400 ansökningar, många av dem från amerikanska piloter som just nu arbetar i mellanöstern. De första amerikanska piloterna ska påbörja sin inskolning i mars 2017 och då startar nästa rekryteringsomgång av både piloter och kabinpersonal till de två nya baserna i norra USA. Sammantaget behövs 150 nya tjänster besättas.

Stewart International Airport och de två som just nu utvärderas är mindre regionala flygplatser och därmed ekonomiskt fördelaktiga baser. Samtliga tre flygplatser har linjetrafik, bland annat flyger Jet Blue, American Eagle och Southwest Airlines till destinationer som Philadelphia, Detroit, Baltimore, Tampa och St Peterburg. Det finns dock i dagsläget ingen internationell linjetrafik på någon av flygplatserna vilket innebär att Norwegian får en särställning, liknande den på Oakland utanför San Francisco.

Under nästa år tar Norwegian emot sammanlagt 32 nya flygplan: 9 Dreamliners, 6 Boeing 737-MAX and 17 737-800s

Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Navn
Skrivet av Jan, 2017-01-01 23:44:22
@ Hvorfor i allverden skulle Norwegian bytte navn? Det er Norges, og Skandinavias største flygbolag. Hovedkontor i Norge, største marked er Norge. Hoved base er i Oslo, Grdermoen. Konsernledelsen er norsk. Bolaget er norsk eid.
Anmäl inlägget
Namn
Skrivet av Pilot, 2017-01-01 09:18:01
Varför det? Norwegian är ett brand likt virgin. De har du i Europa Australien USA....
Anmäl inlägget
@erik
Skrivet av @erik, 2016-12-31 14:26:21
Sydamerika är på G. Det skall öppnas baser i Argentina snart. Norwegian borde verkligen byta namn till Global eller dylikt.
Anmäl inlägget
FR
Skrivet av Peter, 2016-12-29 16:52:21
Samarbetet med Ryan är på plats, snart också biljettsystemet med Jet Blue.
Anmäl inlägget
Sydamerika
Skrivet av Erik, 2016-12-29 13:22:46
När ska de börja trafikera Sydamerika? Hade ju varit strålande från Florida. Den världsdelen saknar verkligen vettiga lågprisbolag....
Anmäl inlägget
Så lämpligt
Skrivet av Reply, 2016-12-28 20:52:23
Så lämpligt att etablera sig på en regionalflygplats som vill expandera. När det sedan blir preclearence på Arlanda så blir det snabbspår in på den Nordamerkanska route nätet!
Anmäl inlägget
Finans
Skrivet av Peter, 2016-12-28 12:23:06
Fortfarande någon som tvivlar på finanserna? Intressant och se hur detta ska påverka "rikets säkerhet"...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
FMV
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev