Skriv ut  

Czech Airlines startar direktlinje till Prag

Notiser, Anders Carlsson, den 28 december 2016
Prag har hittills varit en vit fläck på Malmö Airports linjenät. Det råder Czech Airlines bot på men en ny linje lagom till sommarprogrammet.

Malmö Airport fortsätter att öka linjenätet till de östra delarna av Europa. I första hand är det Wizz Air som flyger till ett stort antal destinationer, bland annat i Polen, Ungern och Kroatien.

Nu startar också Czech Airlines en linje mellan Prag och Malmö och fyller en av de vita fläckarna på linjekartan från Malmö. Prag är en klassisk weekend-destination men öppnar också för att flyga vidare från flygbolagets hub i Prag.

– Vi har en stadig tillväxt av resenärer och destinationer, och nu kan vi addera Prag till utbudet som är en fantastisk stad. Malmö Airport är en snabb och smidig flygplats, och nu blir det ännu enklare för resenärerna att dessutom nå ytterligare destinationer genom flygbolagets utbud bortom Prag, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Sträckan Malmö - Prag kommer att trafikeras fyra gånger i veckan från 28 mars 2017 fram till slutet av oktober. Avgångarna från Malmö sker på tisdagar, onsdagar, torsdagar och lördagar. Trafiken flygs med en ATR72-500 med 70 stolar ombord.

Linjen blir ett komplement till den trafik som Czech Airlines redan flyger mellan Prag och Köpenhamn. Där har även SAS och Norwegian direktlinjer på den tjeckiska huvudstaden.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev