Skriv ut  

Nytt flygbolag ser dagens ljus

Notiser, Anders Carlsson, den 17 januari 2017
Det blir uteslutande chartertrafik till semestermål för nya flygbolaget Azur Air. Tre Boeing 767 baseras i Tyskland och flyger från bland annat Berlin.

azurair
azurair

Air Berlin och TUIfly håller just nu på att slå sig samman till ett gemensamt flygbolag med inriktning på semesterresandet. De får nu konkurrens av ett helt nytt flygbolag med samma målgrupp. Tyska Azur Air verkar bli ett klassiskt charterflygbolag med trafik för researrangörer, i det här fallet Anex Tourism Group.

 Enligt planerna ska trafiken starta i april, lagom till sommarsäsongen. Flottan består i ett första skede av tre leasade B767-300ER som är baserade i Dusseldorf medan flygningarna i första hand ska utgå från Munchen och Berlin. Vid sidan av de givna destinationerna kring medelhavet och på Kanarieöarna ger långlinjemaskinerna möjlighet att redan till vintersäsongen börja flyga också interkontinentala rutter.

 Det nya flygbolaget kommer att ingå i Azur-familjen som består av flygbolag med samma namn i Kazakstan, Ukraina och Frankrike.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

.
Skrivet av que?, 2017-01-18 08:51:52
"Baserade i dusseldorf, men flyger i första hand från munchen och berlin"? Hur går de ihop? Känns ju rätt oekonomiskt?
Anmäl inlägget
.
Skrivet av Hank the FC, 2017-01-17 09:35:29
En av AZUR B767 står parkerad i LED/ULLI och har stått där en stund.
Anmäl inlägget
Kul bild..
Skrivet av ABC, 2017-01-17 09:13:16
Jag hoppas de drar in landningsställen lite tidigare än på bilden/montaget! Anders missade helt ägandebilden bakom bolaget, vart de traditionellt har resor och vad planerna är..... Kanske någon här kan fylla på?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev