Skriv ut  

Ryanair och Lufthansa grälar om Tegel

Notiser, Anders Carlsson, den 9 februari 2017
Tegel behövs också efter att nya Berlin Brandenburg är invigd. Det menar allt fler och bland annat Ryanair. Men det håller inte vd:n för Lufthansa med om.

Den planerade nya storflygplatsen i Berlin är fortfarande långt från att kunna tas i bruk. Istället är det Tegel som fortsatt får bära merparten av trafiken till den tyska huvudstaden tillsammans med Schönenfeldt. För en tid sedan tyckte marknadschefen hos Ryanair, Kenny Jacobs, att han gärna såg att flygtrafiken på Tegel fortsatte även sedan Berlin Brandenburg öppnat. När den nu gör det. Det är han inte ensam om att göra. Det finns idag ett växande stöd för att behålla Tegel som komplement till den nya flygplatsen eftersom man tvivlar på att nya Berlin Brandenburg har kapacitet att hantera de cirka 33 miljoner flygpassagerare som idag flyger till och från Berlin.

Det tyckte dock Lufthansas vd Carsten Spohr var en befängd idé. Så fort som en stad har två flygplatser uppstår förvirring, menar han. Han lär knappast heller vilja splittra den egna flygverksamheten på två flygplatser och då tvingas bestämma var stora Lufthansa och lilla Eurowings ska flyga någonstans.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Behold Shönefeld
Skrivet av Tg, 2017-02-12 21:18:04
Behold heller Schönefeld,og ikke Tegel
Anmäl inlägget
Geografiproblem igen...
Skrivet av Utforskaren, 2017-02-09 11:38:11
Tack, Seinfeld!
Anmäl inlägget
Rätt namn
Skrivet av Seinfeld, 2017-02-09 10:34:46
Varför har svenskar så ofantligt svårt att komma ihåg vad den nygamla flygplatsen i Berlin heter? SCHÖNEFELD - inte Schönenfeldt, Schönfelder, Scheinfeldt och allt möjligt annat.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev