Skriv ut  

Ryanair bygger ut basen i Frankfurt

Notiser, Anders Carlsson, den 2 mars 2017
Det är en etablering som fått Lufthansa att gnissla tänder och nu vill Ryanair växa basen på flygplatsen i Frankfurt. I höst baseras fler flygplan där.

I dagarna börjar Ryanair att flyga från den stora flygplatsen i Frankfurt. Att lågkostnadsbolaget baserar två B737-800 på Lufthansas hemmaplan var inte uppskattat av det tyska flygbolaget och nu kommer än mer beska uppgifter. Redan i höst vill Ryanair placera ytterligare ett antal flygplan där. Det är knappast troligt att basen blir större än den som sedan länge finns på Frankfurt Hahn, tio mil norr om Frankfurt men enligt Michael O’Leary blir det ”inte en stor bas men det är trevligt där”.

I ett första skede ska Ryanair flyga från Frankfurt till populära destinationer i Spanien och Portugal, bland annat Faro och Alicante.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hahn
Skrivet av Vet, 2017-03-02 08:55:37
Frankfurt hahn har endast 4 plan på vintern, kanske upp till 5 på sommaren. Sannolikt kan dom ta ett plan från Hahn och placera där. Redan denna vintern drog dom ner i Hahn för att flytta ett plan till en annan bas.

Så ifall dom expanderar till 7 i Frankfurt så är dom redan större. Hahn ligger förövrigt väster om Frankfurt, och inte norr.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev