Skriv ut  

Kvinnliga flygbesättningar på Kvinnodagen

Notiser, Anders Carlsson, den 8 mars 2017
Lufthansa har sex besättningar ute på europanätet och Air India flyger jorden runt. De och många andra flygningar har enbart kvinnliga besättningar som en hyllning till Internationella Kvinnodagen.

Pilot Emirates

I dag den 8 mars är det den internationella kvinnodagen. Allt fler flygbolag hedrar den dagen med att flyga helt kvinnliga besättningar på olika linjer, både kortdistans och långlinjer. Bland annat har Lufthansa idag sex besättningar ute på det europeiska linjenätet, dels i det egna flygbolaget, dels i dotterbolagen Swiss, Brussels Airlines och Austrian. De är samtliga på väg till Berlin från olika destinationer i Europa.

Även Air France uppmärksammar kvinnodagen och har så gjort de senaste sju åren. Förra året bemannades bland annat en av bolagets A380 ut från CDG i Paris. Air India gjorde häromdagen en tjuvstart i och med att en Boeing 777 flög hela vägen runt jorden på rutten Delhi – San Fransisco – Delhi.

Frågan som då måste ställas är varför, vid sidan om det faktum att det är en hyllning till Internationella Kvinnodagen, det är något som uppmärksammas i media världen över.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev