Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Uppåt på svenska flygplatser – men ingen slår Reykjavik

Notiser, Anders Carlsson, den 16 mars 2017
Resandet fortsätter att öka. På Swedavias flygplatser ökade bland annat utrikestrafiken med sex procent. Men det är långt efter den jättelika tillväxten på Island. Reykjaviks flygplats hade en ökning på 70 procent bara i januari.

Keflavik
Keflavik

Sex av Swedavias flygplatser visade högre passagerarsiffror under februari jämfört med samma period förra året. Totalt reste 2 857 200 resenärer till och från flygplatserna under februari och det är en ökning med tre procent. Bäst går som vanligt utrikesresandet 1 774 300 passagerare reste utrikes under februari, en ökning med 6 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Men det är siffror som är mycket beskedliga i jämförelse med framgångarna på Island. Keflavik i Reykjavik hade under den traditionellt svaga månaden januari, en passagerartillväxt på 70 procent. (Siffrorna för februari är inte klara än)

Det placerar flygplatsen på en självklar förstaplats i Europa. Med undantag för flygplatsen i Sofia i Bulgarien som växte med 43 procent. Visar de andra storflygplatserna på kontinenten siffror liknande de svenska.

Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

KEF
Skrivet av Oh Yes, 2017-03-18 04:14:54
Transit resenärer,you know
Anmäl inlägget
Imponerande
Skrivet av Kurt, 2017-03-16 18:55:59
Imponerande tillväxt för ett såpass litet land/ö med en befolkning på 350t. Detta visar att det går att växa trots litet upptagningsområde. Icelandair roles ??
Anmäl inlägget
Konstigt
Skrivet av Undrande, 2017-03-16 13:50:40
Förstår inte "Det placerar flygplatsen på en självklar förstaplats i Europa. Med undantag för flygplatsen i Sofia i Bulgarien som växte med 43 procent"
Anmäl inlägget
Keflavik
Skrivet av A320, 2017-03-16 10:42:43
Fel i rubriken och i texten. Två flygplatser blandas ihop här. Reykjavik är huvudstaden på Island och han en liten city flygplats. Keflavik ligger inte i Reykjavik, Keflavik är en egen stad ca 45 km från huvudstaden och det är KEF som växer så att det knakar.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
FMV
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev