Skriv ut  

Uppåt på Swedavias flygplatser

Notiser, Anders Carlsson, den 28 april 2017
Antalet resenärer på Swedavias flygplatser fortsätter att öka. Under årets första tre månader ökade antalet passagerare med 6,1 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Det innebär att antalet passagerare vid Swedavias tio flygplatser för första gången passerade 40 miljoner för ett rullande helår.

Det är utrikestrafiken som fortsatt driver på trafikökningen, upp 6,8 procent under första kvartalet i år. Men även inrikes har antalet passagerare fortsatt att stiga, nu med 4,9 procent hittills i år. Det är en tydlig ökning eftersom inrikesresandet ökat mycket måttligt de senaste åren. Tillsammans ger det en tillväxt på 6,1 procent under första kvartalet.

– Att flygresandet ökar är bra för Sverige och svensk konkurrenskraft. För att ta hand om de stora resenärsökningarna som kommer ökar vi takten i våra utvecklingsarbeten för att höja kapaciteten på våra flygplatser, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Swedavia spår en fortsatt ökning men varnar samtidigt för den osäkerhet som finns kring vilka effekter en eventuell nationell flygskatt kan få för utvecklingen på sikt.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev