Skriv ut  

Rekordsiffror på Växjö Airport

Notiser, Anders Carlsson, den 3 maj 2017
Bästa månaden på tio år. Det kan Växjö Airport tacka Wizz Air och Ryanair för. De två flygbolagen flyger tillsammans fyra linjer till flygplatsen.

Året har börjat bra för Småland Airport i Växjö. Första kvartalet innebar en trafikökning på 14 procent jämfört med året innan och det var mars månad som drog upp resultatet. Sen ökningen fortsatte in i april och den månaden ser nu ett tio år gammalt rekord försvinna: 35 procent jämfört med april förra året. Det är den bästa april månad sedan 2007.

– Det är främst de nya flyglinjerna till Tuzla och Gdansk, med Wizzair respektive Ryanair, som drar upp passagerarantalet, men även den traditionella chartern bokar bra. Vad vi kan se kommer passagerarantalet att öka i samma takt framöver och det enda orosmolnet som finns på himlen är det eventuella införandet av flygskatt, säger Ulf Axelsson, vd Växjö Småland Airport.

I dagsläget flyger Wizz Air till Tuzla och Skopje medan Ryanair har linjer till Gdansk, Düsseldorf och Alicante, de två sistnämnda som säsongslinje mars – oktober. 



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Smaland airport...
Skrivet av Jerker Nilsson, 2017-05-03 13:33:43
De får väl snart byta namn till Copenhagen North?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev