Skriv ut  

SAS ska utse den vackraste inflygningen i Norge

Notiser, Anders Carlsson, den 4 maj 2017
Tromsö. Bodö eller Ålesund? Var finns den vackraste inflygningen i Norge. Det ska nu SAS utse med hjälp av de som borde veta, piloterna som flugit där.

Tromsö Airport
Tromsö Airport

Norge har det största inrikesflyget i Skandinavien. Många av de 55 flygplatserna, varav statliga Avinor äger 50, ligger längs kusterna och med både branta inflygningar och korta banor. De minsta flygplatserna trafikeras till största delen av Widerøe men SAS har linjer till 15 flygplatser runt om i Norge. Nu ska någon av de flygplatserna, eller kanske någon annan, utses till Norges vackraste inflygning. 

– Jag har flugit i 29 år men fortfarande är det ingenting som slår att flyga över Geiranger och Hjørundfjorden med den spektakulära utsikten över fjordar och fjäll, säger Arne Krogen, flygkapten på SAS och får medhåll av en annan kapten:

– Jag flugit världen runt i SAS linjenät i tre världsdelar men det finns ingenting som slår att flyga i Norge. 
 
När tävlingen utlystes var det ett par av inflygningarna som direkt blev favorittippade: Tromsö, Bodö, Molde och Ålesund. Samtidigt som de och några andra flygplatser har spektakulära inflygningarna, kan de också vara krävande för piloterna. 

– Tromsö är en av de mer utfordrande inflygningarna. Där måste vi använda vår erfarenhet och kunskap och ta extra hänsyn till vindförhållandena i högre grad än på andra flygplatser, säger SAS-kaptenen Eivind Ajer Olsen.

Tävlingen om den vackraste inflygningen i Norge ingår som en del i en större kampanj som SAS genomför i Norge. 



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev