Skriv ut  

Kommunalt flygplatsbolag ska öka flygtrafiken

Notiser, Anders Carlsson, den 9 maj 2017
Vilhelmina vill göra den egna, kommunalt ägda flygplatsen, till ett eget bolag. Det ska öka möjligheterna att bygga ut och då kunna ta emot större flygplanstyper än idag.

Vilhelmina flygplats, South Lapland Airport, är en av landets kommunalt ägda flygplatser. Till skillnad från andra kommunala flygplatser drivs det inte i bolagsform, utan som en del av förvaltningen. Det vill man nu ändra på. Genom att starta ett flygplatsbolag ökar möjligheterna att bygga ut flygplatsen, främst en förlängning av banan och därmed uppgradera den till kategori 3C. Med en sådan på plats ska fler flygbolag och större maskiner kunna använda flygplatsen, är tanken. 

Just nu ligger ärendet hos kommunstyrelsen som troligen godkänner planerna i början av nästa månad. Även Transportstyrelsen har fått en ansökan om uppgradering av flygplatsen. 



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Stora planer svår verklighet
Skrivet av Patrik Pilot, 2017-05-09 11:28:12
Bra med drift i bolagsform det blir lättare med beslut och drift. Det stora problemet är inte där, utan det regelverk som gör det så svårt och krångligt att klassa upp en flygplats och att få godkännande på alla punkter. Transportstyrelsen baserar sig på EU:s regler och det är inte möjligt att få lättnader och undantag. Blir en tuff resa för Vilhelmina i framtiden.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev