Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

SAS och Norwegian bra på att hålla tidtabellen, men....

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 8 juni 2017
Iberia är bäst i klassen. Men både SAS och Norwegian håller tidtabellen bättre än de flesta andra flygbolag. Däremot går det inte riktigt lika bra för de svenska flygplatserna. Det visar ny statistik.

Internationell flygtrafik är ett komplicerat logistiskt arbete som involverar betydligt fler aktörer än bara själva flygbolaget, allt från flygledning till handling på respektive flygplats. Men inte sällan är det just flygbolaget som ensamma får stå för hur bra man är på att hålla tidtabellen.
 
Analyssajten Flightstats gör varje månad en genomgång av hur flygbolagen och flygplatserna runt om i världen klarar att hålla sina respektive tidtabeller. Som vanligt med statistik går det att bevisa det mesta. Det ger dock en intressant översikt av hur förseningar och hållna tidtabeller ser ut. Båda tabellerna nedan gäller för Europa.

B1
Flygbolagen håller tiden

Bland de skandinaviska flygplatserna är Stavanger bäst på att hålla tidtabellerna och därmed i sin tur hjälpa flygbolagen att hålla sina. Utfallet beror naturligtvis till del på hur mycket trafik som respektive flygplats har. Tabellen nedan gäller samtliga flygplatser i Europa.

B2
Flygplatserna håller tiden

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

   Skriv ut   Tipsa en vän
FMV
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev