Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Nordiska flygplatser i topp

Notiser, Anders Carlsson, den 16 juni 2017
Det går bra för Köpenhamn och Helsingfors. I alla fall om man ska tro en ny ranking över 76 av världens flygplatser. Arlanda däremot finner mindre nåd inför passagerarnas ögon.

Det görs mängder av olika listor och rankings av flygbolag och flygplatser. Nu har sajten Airhelp satt samman en lista över världens bästa flygplatser. Med nordiska ögon är det en glädjande läsning, med svenska något mindre glädjande och för norrmännen riktigt trist läsning.

Betygsättningen bygger på hur väl flygplatsen klarar att ge flygbolagen möjlighet att hålla tidtabellerna, kvaliteten på den service som finns och passagerarnas upplevelse av flygplatsen. Sammanlagt har man ställt samman 130 000 kommentarer från resenärer och med hjälp av dem rankat 76 flygplatser runt om i världen.

I topp placerade sig, som vanligt, Changi Airport i Singapore, följd av Münchens och Hong Kong. Direkt nedanför prispallen kommer sedan Köpenhamn och Helsingfors på fjärde och femte plats. Arlanda hamnar på plats 49 och stackars Oslo, med en ny, utbyggd flygplats, finns inte ens med på listan. Vad gäller Arlanda är det framför allt passagerarnas upplevelse som drar ner betyget.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Oslo
Skrivet av Tor, 2017-06-16 20:07:36
Oslo er ikke med på listen, hadde den vært med i undersøkelsen, hadde den vært langt over håpløse Arlanda
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
BAM
FMV
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev