Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Halmstad blir biobränslehub för BRA

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 juni 2017
Mer klimateffektiva flygplan, biobränsle och rakare flygvägar. Det är bästa vägen mot ett hållbart flyg, menar BRA. Idag tas första steget i och med att flygbolagets samtliga flygningar från Halmstad görs med en del biobränsle I tankarna. Samtidigt blir Halmstad flygplats biobränslehub.

BRA’s flight TF 709 klockan 16.10 idag, blir första flygning som lämnar Halmstad med inblandning av biobränsle i tankarna. 

– Från och med då kommer vi att kontinuerligt tanka iblandat biobränsle på våra avgångar från Halmstad, säger Emma Sandsjö, informationschef på BRA till Flygtorget. 

I och med att den aktuella ATR-maskinen sedan fortsätter från Bromma vidare ut på linjenätet blir även nästa sträcka till del en bioflygning. Sedan tankas varje maskin som vänder i Halmstad med 3 – 5 procent svenskt biobränsle.

Det är en fortsättning på den satsning på att använda mer klimatvänligt flygbränsle som startade den 1 februari i år. Då flög BRA en ATR72-600 med 45 procent biobränsle på sträckan Bromma – Umeå. Det gav en total reduktion av fossila koldioxidutsläpp med 67 procent per passagerare. 

– En satsning på biobränsle kommer att ge större effekt än en flygskatt, och den behöver heller inte skapas med hjälp av en kvotplikt som Centern föreslår. Det vill vi visa imorgon när den första tankbilen med biobränsle anländer till Halmstad och premiärflygningen görs med biobränsle. 

Ambitionen att kontinuerligt flyga med en iblandning av miljövänligare bränsle, har väckt uppmärksamhet i Europa. Under flygningen är ett franskt TV-team med för att rapportera om arbetet.

I och med att flygningar ut från Halmstad nu kontinuerligt görs med en del biobränsle, blir flygplatsen något av en biobränslehub i Sverige. Samtidigt med den första flygningen invigs den nya terminalen på Halmstad City Airport, en uppgradering av flygplatsen som går hand i hand med att man kontinuerligt tillhandahåller biobränsle som i sin tur levereras av Air BP. 

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev