Skriv ut  

Pilotbrist hos Widerøe – ställer in flygningar

Notiser, Anders Carlsson, den 11 juli 2017
Pensionsavgångar, deltid och tjänstledighet. Norska Widerøe har räknat fel på behovet av piloter och det slår nu mot trafikplaneringen. Därför behöver bolaget fler piloter

Den ursprungliga planeringen av sommarens regionala flygtrafik visade inte på några problem. Men sedan har ett oväntat antal tidigarelagda pensionsavgångar, tjänstledigheter och övergång till deltid gjort stora hål i besättningsplaneringen. Det slår i sin tur mot sommarens trafik där ett antal flygningar har fått ställas in.

Flygbolaget flyger ett stort antal linjer som upphandlasav norska staten och de undviker man i det längsta att påverka. Skulle den typen av trafik ställas in blir det omedelbart böter från norska transportmyndigheter.
 
Bristen på piloter gör att Widerøe nu skyndar på rekryteringen och inskolningen av nya besättningar till i höst.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Troligtvis fel
Skrivet av Insider , 2017-07-11 20:43:06
Som du skriver i rubriken så har du möjligtvis "fel" cv. Ju mer erfarenhet är inte alltid desto bättre tyvärr. Ålder, nationalitet, typ av erfarenhet etc kanske väger tyngre ibland.
Anmäl inlägget
Fel profil?
Skrivet av T, 2017-07-11 17:22:52
Flyger jet med nästan 10 000 flygtimmar och har sökt Wideroe tre gånger. Har aldrig ens fått ett svar på ansökan Varken pappa eller jag är med i Rotary eller frimurarna så det kanske är orsaken?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev