Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Ännu mer Easyjet till Sverige

Notiser, Anders Carlsson, den 13 juli 2017
Två nya linjer till Stockholm och nu ytterligare en, till Åre-Östersund. Easyjet fortsätter i höst inmarschen på den svenska marknaden med en åttonde linje.

Två nya linjer till Stockholm, det var en satsning från Easyjets sida som Flygtorget kunde rapportera om igår. Nu kommer ytterligare en etablering på Sverige från det brittiska flygbolaget. Denna gång är det Åre-Östersund som får en ny linje, denna gång från Köpenhamn.

Den följer på framgångarna med trafiken mellan London-Gatwick som Easyjet drog igång för ett år sedan och som nu dels permanentats som en säsongslinje, dels ökats till två rotationer per vecka, torsdagar och söndagar.

– Det är typexemplet på hur vi vill arbeta. Det var knappt någon i flygbolaget som ens visste var Östersund låg när vi började, men vi tog risken och nu dubblerar vi, sa Neil Slaven, commercial manager på Easyjet när Flygtorget träffade honom tidigare i år.

Den nya linjen ökar också närvaron på Kastrup där Easyjet i dagsläget har elva destinationer på linjenätet och Åre-Östersund blir en tolvte. Flygbolaget blir också ett av få icke skandinaviska flygbolag som flyger en helt intra-skandinavisk linje. Rutten ska trafikeras med en A319 på lördagar under december till april med trafikstart den 16 december.

– Vi ser en stor potential på den danska marknaden vilket vi lyckats visa för easyJet som nu utökar med Köpenhamn. Danskarna är inte bara frekventa Sverigeresenärer de är också genuint intresserade av vinteraktiviteter och inte minst skidåkning, säger Karin Gydemo Grahnlöf, projektchef Jämtland Härjedalen Turism.

I och med den nya linjen har Easyjet åtta rutter till Sverige.

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev