Skriv ut  

Teheran vill bli ny hubb i mellanöstern

Notiser, Anders Carlsson, den 18 juli 2017
Irans huvudstad ligger bättre till än de idag stora transithubbarna i mellanöstern. Det menar myndigheterna i Iran som nu vill satsa på att göra Teheran till en ny storflygplats i regionen.

Doha, Dubai, Abu Dhabi är de tre stora hubbarna i Mellanöstern sedan Qatar, Emirates och Etihad ritade om flygplatskartan i världen och byggde upp de stora transitflygplatserna där. Men nu vill nyuppväckta Iran Air vara med på plan och har börjat lansera Teheran som en, i egna ögon, än bättre plats för en stor transit-hubb.

Sedan sanktionerna mot Iran släpptes har det statliga flygbolaget Iran Air snabbt börjat bygga upp flygplansflottan med helt nya flygplan från både Airbus och Boeing. Sammanlagt ligger beställningar inne på cirka 200 flygplan. Det ger i sin tur kraft och kapacitet att utveckla ett stort linjenät med Teheran som mittpunkt. De två flygplatserna i huvudstaden, Meherabad som enbart är för inrikes och Imam Khomeini International behöver dock rustas upp väsentligt för att bli ett nytt alternativ till de övriga flygplatserna i regionen, det erkänner till och med de iranska myndigheterna.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ändra inställningen till alkohol?!!!!
Skrivet av Totti, 2017-07-18 23:53:06
Till ABC!!! går ditt liv ut på att dricka alkohol när du flyger (reser)??. Teherans (IKA) flygplats är inte färdig bygd än den var tänkt att den skulle ha blivit mellanöstern största flygplats innan revelationen 1979, på grund av alla sanktioner efter 79 så har bara byggts en Terminal, men nu har iran air börjat förnya sin flygplansflottan 116 st Airbus och över 80 Boeing plan ska in. sedan har du andra flygbolagen som har också börjat förnya flottan. Aseman airlines Mahan mfl.
Anmäl inlägget
Ändra inställningen till alkohol?
Skrivet av ABC, 2017-07-18 18:40:15
Lycka till! Nummer ett måste vara en ändrad inställning till alkohol. Sen behövs nya flygplatser, nya flygplan, ny personal.... Kanske är lättare att bygga ett nytt vänligare land?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev