Skriv ut  

Lågkostnadsbolag vill ha ståplatser ombord

Notiser, Anders Carlsson, den 20 juli 2017
Stå upp och flyg. Det ger billigare biljetter, menar ett lågkostnadsbolag i Colombia. Men det gillar inte flygmyndigheterna i landet.

Michael O’Leary var först ute med idén och blev tämligen utskrattad när han föreslog stå platser ombord. Då handlade det om ett slags barstolar som man lutade sig emot och de skulle finnas i en del av kabinen. Nu har det sydamerikanska lågkostnadsbolaget VivaColombia återuppväckt idén och vill införa ståplatser i hela flygplanet. Det skulle ge fler passagerare ombord och därmed lägre biljett priser i ett land med en till stora delar fattig befolkning.

– Vem bryr sig om det finns inflight entertainment under en timslång flygning eller om man får en påse jordnötter, frågar vd för flygbolaget retoriskt och har satt igång en undersökning om hur det praktiskt och tekniskt ska gå att genomföra i de nya A320 som flygbolaget beställt.

Men de Colombianska myndigheterna gillar inte idén och menar att människor måste kunna resa som just människor.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Rusning
Skrivet av Kollektivtrafiken, 2017-07-24 05:08:22
Människor står långa stunder i kollektivtrafiken varje dag, I resor med flyg under en timme borde det fungera om bara säkerhet och nödutrymning fungerar.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev