Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Dubbelt upp för Nordica och Landvetter

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 30 augusti 2017
Göteborg fick i dagarna två nya direktlinjer österut. Det är Nordica som flyger på uppdrag av LOT och i och med trafikstarten ökar också konkurrensen för Wizz och Ryanair.

Nordica CR900
Nordica CRJ900

Landvetter fortsätter att växa på östra Europa. I första hand är det Wizz Air som bland annat flyger till Belgrad, Budapest och Skopje. Dessutom lanseras Bukarest som ny destination från april nästa år. Dessutom har Ryanair ett fåtal linjer österut.

Men nu tar också LOT ett steg in på Landvetter med två nya linjer som båda började flygas i veckan. Först ut var Warszawa och sedan kom Tallinn som nästa direktlinje från Göteborg. 

Den nya linjen till Warszawa fångar upp en växande marknad i Göteborg. Det är främst näringslivet som på två år fyrdubblat antalet passagerare på sträckan. De har tidigare varit tvungna att transitera någonstans på vägen, oftast i Köpenhamn eller Stockholm. 

– Det är väldigt glädjande att kunna erbjuda fler resenärer en snabb och smidig direktlinje till den trendiga och spännande staden Warszawa, Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Den polska huvudstaden är också en växande hub med ett 70-tal linjer vidare till Europa och Asien. Det blir en morgonavgång sex dagar i veckan.

Även Tallinn är en destination där efterfrågan växt betydligt de senaste åren och samma sak har gällt för passagerarna på väg dit: transit någonstans.

– Vi är glada över att kunna addera Tallinn som ny destination till vårt internationella utbud. Vi vet att en hög andel affärsresenärer idag måste resa via Stockholm eller Helsingfors istället för direkt mellan Göteborg och Tallinn, fortsätter Charlotte Ljunggren.

De båda nya linjerna ingår i linjenätet hos LOT men det är Nordica som flyger trafiken. Flygbolaget uppstod i spillrorna efter konkursade Estonian Air och flyger, vid sidan av den egna linjetrafiken, också som underleverantör till LOT och snart också SAS. På den nya trafiken till Göteborg sätter Nordica in en CRJ900 med 88 stolar ombord.

I och med den nya linjen till Warszawa så ökar också konkurrensen på sträckan. Wizz Air flyger redan på Chopinflygplatsen medan Ryanair flyger två dagar i veckan till den mindre Modinflygplatsen. Det ger 1 446 stolar i veckan enkel väg från Göteborg till den polska huvudstaden.

Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Libanon
Skrivet av GOT, 2017-08-30 22:40:22
Yes linjen startades och trafikeras med en A319. Men har nog hunnit med sin sista tur för säsongen
Anmäl inlägget
Oops
Skrivet av Jansson, 2017-08-30 19:22:41
Adria Airways heter de visst. ?? Vad hände förresten med linjen till Beirut? Startade den? Wings of Lebanon tror jag bolaget hette.
Anmäl inlägget
Inte Arlanda
Skrivet av VIA, 2017-08-30 17:52:25
Efterlängtad linje, hoppas på fler linjer så man slipper Arlanda!
Anmäl inlägget
Brandname
Skrivet av Dr.Watson, 2017-08-30 17:28:47
Baltikum tillhör inte Norden. Är inte namnet skyddat? Även Primera använder Nordic i sitt namn när bolaget ligger i Baltikum.
Anmäl inlägget
Fler öststater till Got
Skrivet av Jansson, 2017-08-30 15:39:29
Hoppas på Moskva, Ljubljana och Kiev också, Aeroflot, Adriatic och UIA.
Anmäl inlägget
Tallinn ny linje?
Skrivet av GOT, 2017-08-30 14:52:43
Kan knappast kalla Tallinn ny destination från Landvetter, jag har snarare fått bilden att linjen ej varit bärande ekonomiskt. City Airline var väl först ut -sen gick det som det gick och för bara något år sedan trafikerade Estonian Air -där gick det också som det gick.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev