Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

KSD fyllde 20 – eller nästan 90

Notiser, Anders Carlsson, den 11 september 2017
Det var öppet hus när Karlstad Airport fyllde 20 år. Det är den flygplats som ersatt den tidigare flygplatsen som lades ner 1997.

Det har funnits en flygplats i Karlstad sedan början av 1930-talet. Det gör att flyget i sig kan fira närmare 90 år i staden. Riktigt så långt sträckte sig dock inte festen i helgen. Då var det 20-årskalas på Karlstad Airport, den flygplats som ersatt den tidigare flygplatsen Jakobsberg. Den lades ner 1997, i första hand för att den låg nära centrum, men också för att det inte fanns någon plats att expandera på, omgiven av Klaraälven.

I helgen var det därför den ännu rätt nya flygplatsen som hade öppet hus med bland annat med uppvisning av ambulanshelikoptrar, besök ombord på en av Nextjets maskiner och över huvud taget en chans att titta närmare på flygplatsen.

Karlstad Airport har idag linjetrafik till Arlanda och Frankfurt och chartertrafik till Medelhavet.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

KSD 20 År
Skrivet av Erik Pettersson, 2017-09-12 09:30:37
Tack för en trevlig 20 års firande var där med mina barn barn och hade jätte trevligt många roliga aktiviteter tyvärr som inredare så tycker jag att inredningen är omodern och sliten hoppas att jag kan få ett möte med Hans Wennerholm för att åtgärda detta.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev