Skriv ut  

American: Norwegian och WOW största hotet

Notiser, Anders Carlsson, den 21 september 2017
Konkurrensen tvingar American Airlines att sänka priserna på flygningarna över Atlanten. Annars riskerar man att tappa stora delar av marknaden till Norwegian och WOW Air.

Konkurrensen över Atlanten är knivskarp. De traditionella nätverksbolagen har allt svårare att hävda sig mot lågkostnadsbolagen, framför allt Norwegian och WOW Air som i första hand tar hand om passagerare som ser till priset före komforten.
 
Det gör att American nu planerar att göra en tydlig sänkning av priserna i economy på linjerna mellan USA och Europa. Det är en ekonomisk kalkyl som hjälps upp av att allt fler också är villiga att betala för premiumbiljetter. De dyrare biljetterna står för cirka 45 procent av Americans intäkter på den transatlantiska trafiken medan economy-biljetterna blir allt svårare att sälja.

Till vilka nivåer American Airlines tänker sänka de billigaste biljetterna är oklart. Men är det Norwegian och WOW som är huvudkonkurrenter så blir det rejäla minskningar.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Not Wow
Skrivet av Gunnar, 2017-09-21 22:37:28
Wow är inte ett hot. Hur många vill flyga till Island?
Anmäl inlägget
AA och 757
Skrivet av Mr €, 2017-09-21 12:59:11
AA bör nog sälja sina 757'or till fraktbolag och köra med nya A350 och A321neo's när de väl kommer. För de rutter där endast Norwegian är konkurrent duger 737MAX8 som kommer först. För rutter med WOW som konkurrent blir det tuffare då WOW får sina A330neo som är billigare än 787 eller A350 på dessa rutter och båda kommer ha A321neo
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev