Skriv ut  

Aer Lingus vill bli långlinjebolag

Notiser, Anders Carlsson, den 9 oktober 2017
Från kort- och mellandistans till långlinjer. Aer Lingus gör nu en satsning på interkontinentala flygningar, främst till USA.

Icelandair meddelade i dagarna att man börjar flyga på Dublin nästa år. Det kopplar samman den irländska huvudstaden med linjenätet på nordamerika. Dessutom finns WOW Air med trafik från Dublin och även Norwegian. Mitt i det getingboet står Aer Lingus, det tidigare statliga irländska flygbolaget som idag ingår i IAG-gruppen och det tänker man fortsätta att göra.

En ny direktlinje till Philadelphia är på gång och blir då den fjortonde destinationen i USA. Och det är långlinjerna som är framtiden, menar flygbolaget. De stora A330-maskinerna ska kompletteras med upp till åtta A321LR som i sin tur ersätter den B757 som bolaget flyger med. Med både stora widebody och den nya generationen mindre flygplan med kapacitet att nå till exempel Chicago, öppnar det för trafik på ett flertal mindre destinationer i östra USA. Enligt vd Stephen Kavanagh kan det också bli aktuellt att börja flyga direkt från USA till städer på det europeiska fastlandet. Han räknar också Norwegian och Icelandair som de främsta konkurrenterna.




Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

det är dyrt att flyga långt
Skrivet av thomas, 2017-10-10 17:24:58
nästa offer är flygbolag som satsar på långlinjer first och bussiness drar in en 70% av intäkterna
de passagerarna får man om man kan erbjuda frekvenser och service, vilket inte bolag som går in på den marknaden kan göra
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev