Skriv ut  

Cubana blåser liv i gammal trotjänare

Notiser, Anders Carlsson, den 19 oktober 2017
Den blev ingen försäljningsframgång men fortfarande flyger några IL-96. Nu vill Cubana öka den kvoten och få upp fler av de egna maskinerna i luften.

Ilyushin IL96
På bilden Aeroflot IL-96

Säg Ilyushin-96 och flygentusiasterna får något drömskt i blicken. Den stora widebody-maskinen gjorde debut precis när järnridån föll och flög sedan i Aeroflot och framför allt i officiella ryska sammanhang. Den tillverkades i blott 30 exemplar varav det kubanska flygbolaget Cubana har fyra. Nu vill det flygbolaget skaka liv i den flottan, i dagsläget är bara en i flygbart skick. Den används på linjerna till Madrid, Paris och Buenos Aires.
 
Cubana har därför tagit kontakt med ryska flygplanstillverkaren Voronezh Aircraft Production Association har kollat over de fyra maskinerna och konstaterat att en är bortom räddning, en flyger och de andra två ska nog kunna komma upp I luften igen. I så fall kan den stora fyrmotoriga maskinen åter bli en gäst på utvalda europeiska flygplatser.




Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Wide boddy
Skrivet av Ahmed, 2017-10-19 13:25:34
Det betyder bred midja,
Anmäl inlägget
Billigare alternativ?
Skrivet av ABC, 2017-10-19 08:42:50
Är det inte billigare att leasa ett gäng A340? Om sanktionerna är borta d.v.s. På sikt behöver de väll A333+A320NEO eller B773+B737MAX de ska kunna flyga långt och kort lönsamt.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev