Skriv ut  

Flygplanen för dyra - Vi betalar inte

Notiser, Anders Carlsson, den 20 oktober 2017
Flygplanen blev över 200 procent dyrare i ett slag. Men Delta tänker inte betala det nya. Högre priset på de Bombardier CS100 som flygbolaget köpt.

Delta CS100
Delta Airlines CS100

Nyligen chockade det amerikanska näringsdepartementet flygvärlden med att ge flygplanstillverkaren Bombardier en ekonomisk örfil. Den kanadensiska flygplanstillverkaren måste lägga på drygt 200 procent på de nya CS100 som Delta köpt. Detta sedan Boeing anmält Bombardier för att sälja flygplanen till underpris. 
 
Enligt planerna skulle Delta ta emot de första flygplanen under andra kvartalet nästa år och räknar fortfarande med att göra det – men några extra kostnader tänker flygbolaget inte betala. Delta menar att de har ett avtal och ett pris som gäller. 
 
Det finns också ett missnöje med hur Boeings agerat, särskilt med tanke på att CS100 som har 110 stolar ombord inte konkurrerar med någon av Boeings egna modeller. Delta och Bombardier arbetar nu på att försöka lösa situationen tillsammans.




Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ny utveckling
Skrivet av Hallå? , 2017-10-21 18:39:23
Först av allt var det en 300%-tariff på Cseries. Den stora nyheten är dock att Airbus fått en 50%-andel i Cseriesprojektet och kommer öppna en produktionslina I i Mobile, Alabama.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev