Skriv ut  

Nextjet tillbaka på banan

Notiser, Anders Carlsson, den 31 oktober 2017
Ett ägartillskott på 40 miljoner och två sålda ATP-maskiner. Det har gett den stabila ekonomi som behövdes för att få en ny operativ licens.

Så sent som den 23 oktober kom det ett bistert brev från Transportstyrelsen till Nextjet. Där påpekades att ett flygbolag ”inte kan befinna sig i situation som innebär att bolaget inte klarar av att fullfölja sina faktiska och potentiella åtaganden.”

Det var ett svar på den ansökan som Nextjet skickat in i slutet av september för att få tillbaka ett permanenta AOC. Det hade tidigare dragits in och ersatts av ett tillfälligt tillstånd sedan Transportstyrelsen ifrågasatt den ekonomiska stabiliteten i i flygbolaget. Det tillfälliga tillståndet gällde fram till 17 november men nu har alltså Nextjet fått ett förnyat trafiktillstånd på obegränsad tid. 

Transportstyrelsen menar att aktieägartillskottet på 40 miljoner och försäljningen av två av ATP-maskinerna i flottan har säkrat ekonomin. Nextjet har också upprättat en avbetalningsplan för de skulder som finns, bland annat avgifter till Arvidsjaurs flygplats på närmare drygt 1 miljon kronor.

– Vi har gjort precis det vi sade att vi skulle göra, och myndigheten har bekräftat det genom att utfärda en permanent licens. Med ägarbasen och ekonomin säkrade kan vi nu ha fullt fokus på att utveckla Nextjets trafik, säger VD Magnus Ivarsson i ett pressmeddelande.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev