Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Swedavia gör storaffär på taxfree

Notiser, Anders Carlsson, den 14 november 2017
Drygt en miljard i försäljning per år, eller närmare tio miljarder under sju år. Swedavias nya koncessionsavtal med Dufry AG skapar ett flaggskepp i den kommande nya Terminal 5.

Swedavia investerar 16,5 miljarder kr fram till 2023 för att utveckla de tio egna flygplatserna. På Arlanda gäller det bland annat en ny säkerhetskontroll, ny pir för Airbus A380 och den fortsatta kommersiella utvecklingen. I det ingår ett helt nytt kommersiellt koncept för Arlanda och som även kommer att rullas ut på Göteborg Landvetter. 
 
I dagarna togs ett steg i det arbetet när ett nytt koncessionsavtal skrevs under med Dufry AG som ska driva och utveckla flygplatsernas taxfree-butiker under sju år. Värdet av försäljningen i butikerna uppskattas till 8-10 miljarder kronor under kontraktsperioden och Dufry gör själva stora investeringar. Den största satsningen är den planerade walk through-butiken på över 2 000 kvadratmeter som blir flaggskeppet i den nya handelsplatsen som ska stå klar 2021 i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport.

Dufry är världens största retail-operatör och har drivit taxfree-butikerna på Swedavias flygplatser sedan 2001. 

Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Men gud vad kul!!
Skrivet av ABC, 2017-11-14 21:10:24
Jag ser verkligen fram emot att betala tre, fyra, fem gånger så mycket för allt jämfört med i stan!!! Något gratis fungerande internet kan jag väll heller inte räkna med och vill jag mot all förmodan lämna paradiset Arlanda kostar det bara 560 kronor att åka en sväng in till stan och tillbaka.. Ni är sååååå duktiga Swedavia, flygsverige älskar er!
Anmäl inlägget
Uppdrag Granskning
Skrivet av Åsa Nisse, 2017-11-14 08:47:00
Vad tjänar Swedavia på affären, var det en upphandling? Varför ger man allt till en aktör?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Fyrstadsflyget
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev