Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

BRA och Växjö samarbetar med flyglinje till Berlin

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 21 november 2017
Flygtrafiken mellan Växjö och Berlin återuppstår. Det är BRA som ska flyga linjen på eget ansvar. Det blir ytterligare en utrikeslinje för flygbolaget.

BRA ATR
BRA ATR

Smålands Airport i Växjö har länge arbetat på en linje till någon av Europas stora städer. För ett par år sedan öppnade Amsterdam men trafiken dit fick inte tid på sig att få fotfäste utan linjen lades ned. I förtid och just när marknaden vaknat, enligt efteranalysen.

Men nu är Berlin tillbaka på linjekartan bland de 20-talet destinationer som flygs från Växjö.

– Ja, vi hade Berlin under något år 2011 när dåvarande Flyg Småland flög till Tegel med en Saab 340. Men när den nya flygplatsen Brandenburg skulle invigas ville de inte ha små regionala linjer så det tog stopp. Men det är alltså en destination vi har erfarenhet av och som det definitivt finns en marknad för, säger Ulf Axelsson, flygplatschef i Växjö till Flygtorget.

Det blir inledningsvis två avgångar i veckan, fredagar och söndagar under sommarsäsongen nästa år, från 30 mars. Därefter beslutas om det ska bli trafik året runt.

– Berlin är ju i dagsläget ingen hubb utan vi räknar det som point-to-point för i första hand fritidsresenärer. Sedan räknar vi med mycket inkommande. Vår linje till Düsseldorf som Ryanair flyger har till 80 procent tyska resenärer.

Trafiken ska flygas av BRA som sätter in en ATR-600 med 72 stolar ombord. Det är maskinen och besättningen som är baserad i Växjö som flyger trafiken och den slingas Växjö-Bromma-Växjö-Berlin-Växjö.

– Vi har resurserna och det ger oss möjlighet till ett större flygtidsuttag så det är en lösning som passar oss utmärkt, säger Emma Sandsjö, kommunikationschef på BRA.

BRA flyger trafiken på eget kommersiellt ansvar i ett samarbete med flygplatsen och turistorganisationerna i Småland.

Det är den tredje utrikeslinjen för BRA på senaste tiden. I dagsläget flyger BRA sträckan Umeå – Helsingfors för Finnairs räkning, ett samarbete som följs upp när Finnair går upp till sju dagliga avgångar mellan Bromma och Helsingfors. BRA får då ansvar för en av de ökade frekvenserna. 

– Inrikestrafik är fortsatt vårt fokus. På det här sättet kan vi optimera flygplansflottan och de resurser som vi har. 

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Codeshare med Eurowings
Skrivet av Erik, 2017-11-21 09:07:24
Kan inte BRA skaffa sig Codeshare på några av Eurowings linjer ut från TXL? Eller kanske Easyjet/Germania? Isåfall så blir det mer transfer också.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev