Skriv ut  

Swedavia vinner pris för satsningen på biobränsle

Notiser, Anders Carlsson, den 21 november 2017
Biobränsle motsvarande alla flygresor i tjänsten inom Swedavia. Det initiativet uppmärksammades nyligen vid en stor flygplatskonferens med fokus på miljön. Swedavia vann priset för bästa hållbarhetsinitiativ.

 Flygbranschen har de senaste decennierna gjort stora framsteg för att minska utsläppen av fossil koldioxid per passagerarkilometer och på 40 år har flyget blivit 70 procent mer bränsleeffektivt. Men eftersom flygresandet ökar behöver branschen fortsätta utvecklas för att säkra en hållbar framtid.

Airports Going Green Conference är en konferens som inspirerar till miljöarbetet ute på världens flygplatser. Under konferensen i Dallas delades pris ut för bästa hållbarhetsinitiativ under det gångna året och Swedavia tilldelades ett pris för sin satsning på bioflygbränsle: sedan 2016 köper Swedavia årligen biobränsle motsvarande bränsleförbrukningen vid medarbetarnas cirka 10 000 årliga tjänsteflygresor.

I motiveringen lyfte arrangörerna både det klimatmässiga värdet av satsningen och att Swedavia genom den visat ledarskap i flygbranschens strävan efter ökad hållbarhet

- Flyget kommer att vara en del av framtidens transporter och framtidens transporter behöver vara hållbara. Men vi behöver tillsammans hitta lösningar för att minska flygets klimatpåverkan. Bioflygbränsle är en viktig del i det och därför är det väldigt glädjande att Swedavias satsning på detta område nu också uppmärksammas internationellt, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Patetiskt
Skrivet av Lae , 2017-11-21 17:49:46
Swedavia ger dubbelmoralen ett ansikte i o m detta. Hur mycket har Swedaiva sett till att öka CO2-utsläppen tack vare sitt agerande med Säve?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev