Skriv ut  

Inga fler Airbus A380 till Qantas

Notiser, Anders Carlsson, den 8 december 2017
Qantas flyger idag dussinet A380. Det blir knappast fler, trots en innestående option på åtta flygplan till. De moderna maskinerna är mer effektiva än jumbon.

Qantas har i dagsläget tolv A380 i trafik och ytterligare åtta i en beställning som av allt att döma inte kommer att fullföljas. Superjumbon fungerar på några av de riktigt tunga linjerna, bland annat London, Houston och Los Angeles där det är ont om slotar. Men i övrigt vill det australiensiska flygbolaget ha de något mindre och modernare maskinerna som finns på marknaden.
                     
Enligt flygbolaget har dagens flygplan en så pass bättre ekonomisk prestanda att det går att ersätta en A380 med två B787, med tillhörande fler besättningar och en mellanlandning, och det är ändå billigare än superjumbon på samma sträcka.
                     
Just nu planerar Qantas för att börja flyga direkt från Perth på västkusten i Australien och direkt till London. Det är antingen en A350-900ULR eller en B777-8 som kan klara den sträckan och de två stora flygplanstillverkarna tävlar just nu om att få den prestigeordern.



   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev