Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Norwegian gör storsatsning på Gatwick

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 5 januari 2018
Gatwick är just nu motorn i Norwegians tillväxt. Flygbolaget räknar med att 2018 blir ett rekordår vad gäller nya linjer från London. Det ska ske bland annat med hjälp av 20 nya Dreamliners.

British Airways lyckades lägga beslag på merparten av de slotar som konkursade Monarch Airlines lämnade efter sig. Det ger flygbolaget möjlighet att öka trafiken med närmare 28 procent på Gatwick, ett nog så viktigt steg i ambitionen att på allvar ta upp konkurrensen med Norwegian på den egna hemmaplanen London. Det har Flygtorget rapporterat om tidigare.

Sedan dess har även Norwegian lyckats öka närvaron på Gatwick genom att köpa 28 slots från flygbolaget Small Planet Airlines. De ska i första hand användas i den fortsatta expansionen på flygplatsen. Norwegian är idag tredje största flygbolag på Gatwick efter easyJet och British Airways och flög 4,6 miljoner passagerare på europeiska och interkontinentala rutter. Dessutom har man cirka ettusen flygande personal baserad i London.

– London Gatwick är hjärtat i våra ambitioner på att växa globalt, så att vi nu säkrat de här viktiga nya slotarna gör det möjligt att öppna fler linjer och fler frekvenser. Extra kapacitet på London Gatwick är ytterligare en stor ökning när vi nu förbereder vårt största år någonsin i Storbritannien, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör i Norwegian i ett uttalande. 

Det är en satsning som bland annat vilar på de 20 nya Boeing B787-9 som ska tillföras flottan under året. De är de sista i den nuvarande beställningen på Dreamliners som Norwegian har liggande hos Boeing. Med nya flygplan och nya slots ger det möjlighet att snabbt bygga vidare på Argentinasatsningen som inleds den 14 februari när rutten mellan Gatwick och Buenos Aires öppnar. Samtidigt fortsätter linjenätet att växa på USA. I vår tillkommer Chicago och Austin som helt nya destinationer. Samtidigt ska antalet frekvenser på befintliga rutter öka, bland annat får Boston och Oakland dagliga flygningar medan Los Angeles går upp till dubbla dagliga turer vissa veckodagar. Med de nya destinationerna flyger Norwegian elva linjer mellan Gatwick och USA.

Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@ABC
Skrivet av Hans, 2018-01-05 21:40:11
Känner ni flåset i nacken på Virgin? Hört att bolaget går knackigt...
Anmäl inlägget
Fly
Skrivet av Bjørn, 2018-01-05 16:08:41
Det antall 28 slotter, er antallet fra Small Planet, i tilegg tilkommer slotter fra konkursrammede Monarch...???
Anmäl inlägget
Nei
Skrivet av Ole, 2018-01-05 14:19:26
Nei, det skal de ikke. Veksten skjer både på short, pg long haul. Svårt og aksepterea for en S-ABC?
Anmäl inlägget
Slotar
Skrivet av sv ABC, 2018-01-05 13:41:26
Nu är det ju inte som att beräkna antalet kaffekoppar. Med de destinationerna går det åt fler flyg, än vad dina "beräkningar" försöker att påskina.
Anmäl inlägget
Skippar europatrafiken?
Skrivet av ABC, 2018-01-05 11:00:45
28 veckoslottar är 4 per dag och utrymme för fyra maskiner. Ska Norwegian plocka bort ytterligare 737-avgångar från Gatwick?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev