Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Rekordstort antal luftrumsrörelser 2017

Notiser, Anders Carlsson, den 10 januari 2018
Det blev 762 000 luftrumsrörelser. Aldrig tidigare har det flugits så mycket i svenskt luftrum som under 2017. Det är fem procent upp jämfört med 2016 upp till 762 000 luftrumsrörelser.

September var den mest trafikintensiva månaden förra året, över 70 000 rörelser, medan februari var månaden med lägst antal rörelser – knappt 53 000. Med det följer 2017 det vanliga trafikmönstret över året. Tillsammans under de tolv månaderna under förra året blir det ett nytt all-time-high: 762 000 rörelser i svenskt luftrum. Det är fem procent fler rörelser än under 2016.

LFV delar in luftrumsrörelserna i tre kategorier:

Överflygande: ökade med drygt sex procent

Utrikes: ökade med knappt sex procent
Inrikes: ökade med knappt en procent.

– Med ökande trafik följer ett stort ansvar för LFV att trafikleda flyget så att miljöpåverkan blir så liten som möjligt. Det gör vi genom etablerandet av raka flygvägar, så korta in- och utflygningsvägar som möjligt till och från flygplatserna och utbildning av våra flygledare i eco driving i luften, säger Ann Persson Grivas, Generaldirektör för LFV.
         
Med en femprocentig trafikökning ligger Sverige något över den europeiska trafikutvecklingen som bedöms hamna strax över fyra procent. Prognosen för 2018 är en mer måttlig ökning.

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev