Skriv ut  

Blue Air dubblerar på Arlanda

Notiser, Anders Carlsson, den 23 januari 2018
Turin är ny destination från Arlanda. Den nya linjen flygs av rumänska Blue Air.

Turin är från i lördags ny destination på Arlandas linjenät. Det är det rumänska flygbolaget Blue Air som flyger trafiken och som i och med det utökar närvaron på Arlanda. Sedan tidigare flygs sträcka Stockholm – Bucharest.
 
Turin är i första hand en destination som kommer att gynna skidresenärer på väg till Cervinia, Champoluc och Sestriere såväl som franska Serre Chevalier och La Grave. Som huvudort i Piemonte är Turin i norra Italien också en spännande destination för alla som är intresserade av mat och dryck från regionen.
 
– Det finns fortfarande ett starkt behov av ökat antal direktlinjer till Italien året runt då efterfrågan växer i en snabbare takt än utbudet så fort nya linjer startar. De senaste fem åren har flygtrafiken till populära Italien ökat med 55 procent, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.
 
Den nya trafiken, tisdagar och lördagar, ska flygas fram till 28 oktober i år. Blue Air har en enhetsflotta av Boeing B737 i flera versioner och främst B737-800



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Turin, SAS och Finnair
Skrivet av Mr €, 2018-01-24 08:22:05
Förut var det lite uppdelat att SAS flög på modestaden Milano medans Finnair flög på industristaden Turin. Tror att båda bolagen jagar intäkter numera och snart flyger non-stop på båda bara de får slots. Skulle inte förvåna om SAS snart flyger frakt till /från Grönland på alla skandinaviska huvudstäder tom i konkurrens med Air Greenland på CPH.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev