Skriv ut   Tipsa en vän  

Tvillingflygplatserna ökar även i år

Notiser, Anders Carlsson, den 14 februari 2018
De ligger granne med varandra och har båda en rejäl tillväxt på passagerarsidan. Flygplatserna i Norrköping och Linköping kan visa på tvåsiffriga ökningar i januari.

År 2017 var ett rekordår för flygtrafiken i Sverige och inledningen på 2018 ser ut att fortsätta på den inslagna vägen. En efter en av landets flygplatser rapporterar in nya ökningar. De två flygplatserna i Norrköping och Linköping följer mönstret. I Linköping är det främst den reguljära trafiken till Amsterdam som slår rekord. Nyligen passerade den miljonte passageraren på linjen till Schipol. Det har Flygtorget rapporterat om tidigare. 

Även grannen Norrköping visar en rekordstor uppgång: 8 738 passagerare under januari är en uppgång med 38 procent. Det är i första hand den egna linjen till München som BMI flyger som varit drivkraft i ökningen. Men även chartern, som annars är ryggraden i Norrköping, har växt. 

- Nu märks det att fler och fler har hittat flygplatsens avgångar till München. Det tar tid att få människor att ändra vanor men det är tydligt att ryktet nu sprider sig om smidigheten och utbudet i Lufthansas nät börjar ge effekter på antalet resande, säger Bertil Skärblom, marknadschef på flygplatsen.

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev