Skriv ut  

Skidlift direkt från terminalen på Sälens flygplats

Notiser, Anders Carlsson, den 3 april 2018
Skidåkning direkt från plattan på flygplatsen. Det är tanken bakom att anlägga en helt ny gondollift vid terminalen till den kommande flygplatsen i Sälen.

Scandinavian Mountain Airport blir när den står färdig den första nya flygplatsen i Sverige på cirka 20 år. Den blir nästan uteslutande en säsongsflygplats med inriktning på skidturismen. 

Nu har skidanläggningen i Stöten, som ligger närmast flygplatsen, börjat projektera en gondol-lift som ska gå från flygplatsen direkt upp till toppstationen. 

Våra gäster ifrån världens alla hörn ska kunna flyga i understället och sedan dra på sig pjäxor och skidställ direkt i liftkön på landningsbanan. Liften tar dem sedan till toppen av vår största backe, WC-backen, och det blir åka av på en gång!, säger Johan Thorn, VD Stöten i Sälen AB.
Den nya liften blir 17 kilometer lång, och kommer att göra en toppfart på 52 km/h. Därmed konkurrerar den ut den tidigare snabbliften i Sälen som lanserade inför förra säsongen som Dalarnas längsta och snabbaste 6-stolslift. Men Vargy Express, som gör 22 km/h och är nära två kilometer lång, blir nu lillebror den nya flygplatsliften.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Mer skatt
Skrivet av TG, 2018-04-03 10:59:01
Det borde läggas på en liftskatt i sann vänsterförvirrad miljöpolitik
Anmäl inlägget
April
Skrivet av emil, 2018-04-03 10:06:01
Det är ju ett aprilskämt, kanske dags att ta bort det?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev