Skriv ut  

Rekordtillväxt på Växjö Airport

Notiser, Anders Carlsson, den 17 april 2018
Tre nya utlandslinjer och allt fler passagerare. Smålands Airport i Växjö har haft en rekordstart på 2018.

Skellefteå kunde förra året koras till den största av de regionala flygplatserna ute i landet, vid sidan av Swedavia. Tillväxten fortsätter där men nu visar siffror från Smålands Airport i Växjö att också där går det framåt rejält. 

Under första kvartalet av 2017 ökade antalet passagerare på Växjö Småland Airport med 14 procent jämfört med motsvarande period 2016. Mellan 2018 och 2017 har den ökning stigit till 68 procent och det innebär att Växjö Småland Airport har den högsta tillväxten i landet under första kvartalet i år av samtliga Svenska flygplatser.

– Det har tillkommit nya linjer under 2017 som starkt har bidragit till denna utveckling. Sist ut för några veckor sedan startade flygbolaget BRA sin nya linje till Berlin. Om mindre än en månad startar flygbolagen KLM sina dagliga flygningar till oss från Amsterdam. Den linjen öppnar upp i stort sett hela världen till Växjö med enbart ett stopp i Amsterdam. I juli återvänder Czech Airlines för fjärde året i rad med sin flyglinje till Prag, säger flygplatschefen Ulf Axelsson.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev