Skriv ut  

Norwegian släpper två långlinjer från Arlanda

Notiser, Anders Carlsson, den 30 maj 2018
Las Vegas och San Francisco/Oakland försvinner från långlinjekartan på Arlanda. Norwegian lägger de två linjerna på is eftersom de inte längre är ekonomiskt bärkraftiga efter att flygskatten infördes. Även Skellefteå Arlanda kan vara hotad.

När vintertidtabellen startar i höst finns inte Norwegians två linjer från Arlanda till dels Las Vegas, dels San Francisco/Oakland med. Från Norwegian motiverar man åtgärden med att flygskatten skurit av för mycket av marginalerna. 
               
Det kan vara det första steget i en minskning av Norwegians engagemang i Sverige, Fokus kommer istället att ligga på Danmark och Norge, som visserligen har flygskatt men med betydligt lägre nivåer.

Även linjen mellan Arlanda och Skellefteå kan vara hotad. Den stenhårda konkurrensen med SAS gör att marginalerna har svårt att bära flygskatten. 



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Norwegian har ställt in även ARN och LAX direktfly
Skrivet av Besviken, 2018-06-01 16:42:34
Fick nu på eftermiddagen mail från Norwegian att våra direktflyg ARN - LAX t.o.r. nu är ombokade via Köpenhamn. De finns inte heller kvar för bokning på hemsidan längre efter oktober.
Anmäl inlägget
Att man inte fattar
Skrivet av Foliehatten, 2018-05-30 20:03:32
att flygskatten ingenting har att göra med miljön.Alla tänkande människor fattar att det inte betyder någonting för miljön om man säljer lite färre flygbiljetter i Sverige. Tyvärr har vissa okunniga kändisser fått för sig att dom kan rädda världen. Detta dokumenterar bara på vilken infantil nivå miljödebatten här i landet befinner sig . Nu har PK mafian besöutot sog för att det är flyget som är syndaren, patetiskt!
Anmäl inlägget
Norwegian
Skrivet av Henrik, 2018-05-30 16:24:01
Vilket dravel från Norwegians sida, flygskatten har inget med detta att göra men det är väl skönt att kunna skylla dålig lönsamhet på något. Under 2017 hade Norwegian tappat nästan en miljard norska kronor när de flesta europeiska flygbolag levererat rekordresultat. Flygskatten nja skulle inte tro det.
Anmäl inlägget
Empty talk
Skrivet av Lillamark, 2018-05-30 14:07:17
Bara PR, har ingenting med flygskatt att göra.

OSL-OAK och CPH-OAK verkar också ta vinterpaus så exakt samma neddragningar i Norge och Danmark. Snarare dåliga bokningstal från hela Skandinavien.
Anmäl inlägget
2xflygskatt
Skrivet av Tim, 2018-05-30 12:34:48
Skönt att MP vill gå till val på dubblad flygskatt, perfekt att sätt att skjuta sig in under 4%
Anmäl inlägget
OAK
Skrivet av Saltkammargutten, 2018-05-30 08:29:28
Bra jobbat miljömuppar!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev