Skriv ut  

Landvetter flygplats får järnväg

Notiser, Anders Carlsson, den 4 juni 2018
Landets nästa största flygplats får en egen järnväg. Det är en satsning inom ramen för regeringens stora plan för att förbättra infrastrukturen i landet.

De kommande tio åren ska den Nationella planen för transportinfrastruktur genomföras. Det innebär miljardsatsningar på alla delar av den svenska infrastrukturen. En av punkterna är att det som ibland kallas ”Sveriges sämsta järnväg”, sträckan mellan Göteborg och Borås ska rustas upp. I sin tur innebär det att järnvägen dras om något och får en station vid Landvetter flygplats, något som man efterlyst i många år.
– Västlänken tillsammans med järnvägen till Borås via Landvetter flygplats innebär en markant förbättrad internationell tillgänglighet för vår region. Det blir möjligt att åka från exempelvis Trollhättan till London med bara ett byte. För Västsveriges många internationella företag får den förbättrade tillgängligheten stor betydelse då kontakter med kunder och leverantörer underlättas, säger Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Äntligen
Skrivet av Hepp, 2018-06-04 18:04:07
Så länge det dröjt
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev