Skriv ut  

Arlanda i botten på ny ranking

Notiser, Anders Carlsson, den 8 juni 2018
Det är inga goda betyg som sajten AirHelp delar ut till Stockholms flygplatser. Både Bromma och Arlanda ligger i botten.

Det två flygplatserna i Stockholm tillhör de sämre i världen. I alla fall om man ska tro sajten AirHelp som rankat en rad flygplatser. I vanliga fall är AirHelp det som Michael O’Leary kallar ersättningsjägare, man hjälper människor att få rätt till ersättning när flygningen varit inställd eller försenad. 

Nu har man alltså rankat flygbolag och flygplatser, sammanlagt 142 stycken. Vilka kriterier som ligger bakom betygen är oklart men de har uppenbarligen varit svårt för Bromma och Arlanda att uppfylla dem. Arlanda slutar på plats 124 och Bromma på plats 138. Bottenrekord med andra ord.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

ARN, skäl
Skrivet av Jens, 2018-06-11 15:48:57
*Arrogant tullpersonal (de första en utländsk resenär möter)
*Ganska få och mediokra, men svindyra matställen
*Världens dyraste transfer
*Fyra olika terminaler åtskilda från varandra med stora avstånd emellan
*Klarar inte att hantera kapaciteten på tre (!) banor, som andra flygplatser med lätthet hanterar på två, eller till och med EN!

Föga förvånande att Arlanda inte klara att hålla måttet.
Anmäl inlägget
ARN
Skrivet av Jens, 2018-06-11 15:48:24
Saxat från Aftonbladet:

"När företaget Airhelp listar världen bästa och sämsta flygplatser fokuserar de på tre parametrar: förseningar, servicenivå och besökares missnöjesyttringar på nätet. De två första kategorierna väger tyngst."
Anmäl inlägget
Oväntat
Skrivet av Henrik, 2018-06-08 17:16:37
Konstigt när Swedavia upphandlad allt på flygplatsen till lägsta möjliga pris, vilket gör att allt är underbemannat och köerna vid säkerhetskontroll mm är jämt tok långa
Anmäl inlägget
missuppfattat
Skrivet av Svensson , 2018-06-08 12:41:33
Det är väl inte alla Svenssons som har missuppfattat service konceptet, bara arroganta,sura, Stockholmare som jobbar på ARN.
Anmäl inlägget
svenskar
Skrivet av Tage, 2018-06-08 10:06:50
Svensson har missuppfattat servicekonceptet, och hur man förväntas bemöta och hjälpa passagerarna...
Anmäl inlägget
När har ARN varit i toppklass?
Skrivet av Kalleflygare, 2018-06-08 09:10:07
Frågan är: Har Arlanda varit i toppklass någonting? Hur en flygplats som ARN med tre landningsbanor i bruk kan INTE klara att hantera varken större flygplan(A380), flera landning och start frekvenser eller större mängder av resenärer? Det är ett skamligt faktum att, med den blyga, fega och ofattbara politiken som man brukar ha i Sverige när det gäller flyginfrastruktur, ARN har de bästa förutsättningar för att fortsätta bli framåt som en ännu sämre lokalflygplats än den har alltid varit.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev