Skriv ut  

Etihad saknar pengar – vill hoppa av flygplansköp

Notiser, Anders Carlsson, den 18 juni 2018
Tjugofem nya Boeing 777X är inte vad Etihad behöver just nu, särskilt inte som kassan sinar. Därför vill man hoppa av beställningen hos Boeing.

Etihad är det minsta av de tre flygbolagen i Mellanöstern. I motsats till Qatar och Emirates har man de senaste två åren haft det ekonomiskt motigt, 2016 var förlusten 2 miljarder dollar och förra året 1,5 miljarder dollar.

Det gör att kassan för nya flygplansinköp inte är vad den borde vara och Etihad förhandlar nu med Boeing om att avskriva ordern på 25 stycken Boeing 777X. Det skulle dels spara avsevärda summor, listpriset på maskinerna är 426 miljoner dollar, dels rädda flygbolaget från en hotande överkapacitet kommande år.

Boeing är inte glada över utvecklingen, Etihad var en av tre launch-customers och det går just nu trögt i säljet av de stora maskinerna. Hoppar Etihad av tappar man närmare 20 procent av orderstocken.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

"Det minsta av tre"
Skrivet av ABC, 2018-06-19 02:42:50
Vilka då? Emirates, Qatar, Ethiad, FlyDubai, Air Arabia, Gulf Air, Kuwait Airways, Jazeera, Saudia, Iran Air, Iraqi Airways, Royal Jordanian, MEA, Oman Air M.FL.?? Det kryllar av bolag i sandlådan!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev