Skriv ut  

Utan flygplats ingen tillväxt

Notiser, Anders Carlsson, den 20 juni 2018
Flygplatsen är viktig för hela Värmland. Det konstaterar en undersökning om hur flygplatsen i Karlstad påverkar utvecklingen i regionan.

Det är en rapport med en ovanligt bra timing. Flygplatsen i Karlstad, som just nu står utan trafik till Stockholm sedan Nextjet gick i konkurs, är viktig för tillväxten i Värmland. Det konstaterar en rapport från Internationella handelshögskolan i Jönköping. Under tio år har flygplatsen skapat 2 000 arbetstillfällen och tillfört 400 miljoner kronor i skattepengar till Värmland.
 
- Vi kan konstatera att flygplatsen har stor ekonomisk betydelse för regionens ekonomi och tillväxt där hela Värmland tjänar på flygplatsen, säger Johan Klaesson, professor i nationalekonomi vid Internationella handelshögskolan i Jönköping som varit med och skrivit rapporten, till Nya Wermlandstidningen.
                     
De positiva siffrorna skulle också kunna bli större. Flygplatsen har backat något när det gäller passagerarunderlaget och i jämförelse med andra flygplatser är resandeströmmarna mindre med tanke på det stora underlag som finns i regionen. Skulle flygplatsen å andra sidan försvinna ger det en utebliven tillväxt motsvarande två till tre procent.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Beställning av önskat resultat
Skrivet av Bertil, 2018-06-24 12:48:07
Det går alltid att beställa den typ av rapporter som passar in i den politiska strategin. Eftersom det är ett beställningsverk säger rapporten inte ett dugg om den verkliga kostnaden. Det är ett rent önsketänkande att det skulle vara en plus affär att driva flygplatsen. Det borde även en nationalekonom kunna räkna ut.
Anmäl inlägget
Flyg från Torsby/Hagfors
Skrivet av Värmlänning, 2018-06-21 11:33:09
Då kan passagerarna flyga från Torsby eller Hagfors istället :-) Vi flög från Karlstad när Torsby linjen var inställd.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev