Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Ny stor flygaffär när Boeing köper Embraer

Notiser, Anders Carlsson, den 6 juli 2018
Tanken är densamma som när Airbus köpte delar av Bombardier: Att få in mindre regionala jetmaskiner i den egna produktkatalogen. Därför köper nu Boeing 80 procent av Embraer.

Flygvärlden kan nu konstatera ytterligare en gigantisk flygaffär: Boeing köper den brasilianska flygplanstillverkaren Embraer.

Det är i sig inte förvånande. Allt sedan Airbus köpte in sig i Bombardier och tillverkningen av regionalmaskinen C-serien, har allt talat för en liknande affär med världens tredje största flygplanstillverkare. Det som överraskar är storleken i affären, när Boeing tar 80 procents ägarandel i det som räknas som juvelen i det brasilianska näringslivet. Det involverar inte enbart den civila delen utan även produktionen av det mindre militära transportflygplanet KC-390, som bland andra Sveriges Flygvapen studerat som en möjlig efterträdare till Hercules.

Köpesumman ligger, enligt det memorandum som nu undertecknats, på 3,8 miljarder dollar.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Saab
Skrivet av X, 2018-07-07 10:21:09
Undrar varför inte SAAB va intresserade att ta över emb? Om dom ändå måste föra över tekniskt kunnande. Men det kanske finns en klausul i kontraktet för Saab.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
BAM
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev