Skriv ut  

Airbus eller Boeing när Qantas vill starta Sydney – London

Notiser, Anders Carlsson, den 28 augusti 2018
Boeing 777-8X eller Airbus A359ULR. Qantas väger just nu vilken maskin som kan bli aktuell för att flyga Sydney – London i ett svep.

Qantas
Qantas
 
I dagsläget flyger Qantas från Perth i Australien till London i ett svep. Men fortfarande saknas den sista biten i pusslet, att kunna flyga från Sydney hela vägen till London och därmed klara klassiska Kangaroo-route i ett hopp.

Men det kräver ett flygplan med något längre kapacitet än den Boeing 787-9 som flyger från Perth. Det gör att Qantas nu studerar de A350ULR som Singapore Airlines tagit in för att flyga rekordsträckan Singapore – New York. Det ger inte Boeing någon ro som gärna ser att Qantas använder den kommande Boeing 777-8X på prestigesträckan mellan Sydney och London. Det är dock en maskin som ännu inte har byggs och alltså har ett något eller några år kvar innan det kan komma i luften. Airbus A350ULR finns redan att köpa från Airbus.

Qantas har både Airbus och Boeing i flottan så ingen av de två flygplanstillverkarna kan känna sig säker innan beslutet är taget.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Säkert prestige men varför?
Skrivet av Miljömuppen, 2018-08-28 10:11:29
Såklart att det lockar att kunna flyga nonstop men vad kostar det miljömässigt?
Bättre med en mellanlandning och två 10- till 11- timmars flygningar där man kan ta mer pax och last till lägre bränsleförbrukning.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev